AZAMİ ÖĞRENİM SONU SINAVLARI HAKKINDA

17 Eylül 2020

AZAMİ ÖĞRENİM SONU SINAVINA, 2016 YILINDA ÖĞRENCİ KAYDI YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİMİZ KATILABİLECEKTİR.

SINAVLARA KATILABİLMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ MÜRACAAT FORMUNU DOLDURUP İMZALAMANIZ, MEZUNİYET TRANSKRİPTİ EKLEYEREK YÜKSEKOKULUMUZA 30 EYLÜL 2020 TARİHİNE KADAR ELDEN TESLİM ETMENİZ VEYA KARGO İLE GÖNDERMENİZ GEREKMEKTEDİR.

I. SINAVLAR 5-7 EKİM 2020

II. SINAVLAR 12-14 EKİM 2020

SINAVLAR İBUZEM ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR.

SINAV PROGRAMI WEB SAYFAMIZDA İLAN EDİLECEKTİR.

AZAMİ ÖĞRENİM SONU SINAVLARINDA MAZERET SINAV HAKKI BULUNMAMAKTADIR.

DEVAMSIZLIKTAN KALDIĞINIZ VEYA HİÇ ALMADIĞINIZ DERSLERDEN SINAVA GİREMEZSİNİZ.

SINAV EVRAKININ ISLAK İMZALI OLMASI GEREKMEKTEDİR.

FAX İLE BAŞVURU KABUL EDİLMEMEKTEDİR.

ÜNİVERSİTEMİZ ÖNLİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE AZAMİ ÖĞRENİM SONU SINAVI İLE İLGİLİ BÖLÜM;

Eğitim-öğretim süreleri ve öğrencilik statüsü

MADDE 18 – (1) Öğrenim süresi, bir yıl süreli hazırlık sınıfı hariç önlisans programlarında dört dönem, lisans programlarında sekiz dönemdir.

(2) Öğrenciler, iki yıl süreli eğitim programındaki eğitim-öğretimlerini en fazla sekiz dönem, dört yıl süreli eğitim programındaki eğitim-öğretimlerini en fazla on dört dönem içinde tamamlamak zorundadır.

(3) Öğrencinin Üniversiteden uzaklaştırma cezası alması durumunda bu süreler eğitim süresine dâhil edilir.

(4) Öğrencinin Üniversiteden izinli sayılması nedeniyle geçirmiş olduğu süreler eğitim süresine dâhil edilmez.

(5) Süresi içinde eğitimini tamamlayamayanlar için aşağıdaki hükümler uygulanır:

a) Azami öğrenim süresi sonunda devam koşulunu yerine getirerek başarısız oldukları tüm dersler için ders sayısına bakılmaksızın iki ek sınav hakkı verilir. Bu sınavlar sonunda, mezun olması için başarması gereken ders sayısını, programına hiç almadığı ve devam koşulunu yerine getirmediği dersler de dâhil olmak üzere beş derse indiremeyen öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.

b) Azami öğrenim süresi sonunda veya “a” bendi uyarınca girdiği ek sınavlar sonunda bir dersten başarısız olan son yarıyıl öğrencilerine sınırsız sınav hakkı verilir.