Dünya Radyoloji Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

10 Kasım 2023 Cuma

Alman fizikçi Prof. Dr. Wilhelm Conrad Roentgen’in X ışınlarını 8 Kasım 1895 tarihinde keşfetmesi nedeniyle “Dünya Radyoloji Günü”, 8 Kasım tarihinde radyoloji biliminin doğduğu gün olarak ülkemizde ve dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kapsamda Üniversitemiz Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler bölümü  Sağlık ve Sosyal Faaliyet Topluluğunun organize ettiği Dünya Radyoloji Günü Etkinliği Kongre Merkezi Yeşil Salonda gerçekleştirildi.

Etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmasını Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Kurtoğlu, Radyolojinin tıp alanında hayati bir rolü olduğunu ifade etti. Dünya Radyoloji Günü’nün 2008 yılında kutlanmaya başlandığını belirten Kurtoğlu, görüntüleme teknikleri hakkında bilgi verip katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Kurtoğlu’nun konuşmasını bitirmesinin ardından kürsüye gelen Doç. Dr. Oktay Halit Aktepe “Onkolojinin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu sunumunu yaptı. Aktepe’nin ardından Doç. Dr. Mustafa Hızal “Manyetik Rezonans Görüntülemede Temel Sekanslar” konulu ve Arş. Gör. Dr. Sümeyra Nur Atasoy “Görünmeyen Tehlike Radon Gazı” konulu sunumlarını yaptı.  Sunum yapanlara teşekkür belgesi verildi.