Dünya Paramedik Günü Kutlandı

25 Aralık 2023 Pazartesi

Dünya Paramedik Günü Kutlandı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuku ile Sağlık ve Sosyal Faaliyet Topluluğunun düzenlediği 22 Aralık Dünya Paramedik Günü etkinliği BAİBÜ Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleştirildi.
Etkinliğe BAİBÜ Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu müdürü Muhammet Güzel Kurtoğlu, Bolu 112 Başhekimi Dr. Aslıhan KAYA, Paramedik Yusuf Okçu, Doç. Dr. Kaan Çelik ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Paramedik Günü etkinliğinde paramedik eğitimi, çalışma alanları, dünü bugünü yarını, acil tıpta ekiplerin durumu ve kardiyak vakaların önemi hakkında seminer verildi. Paramedik Yusuf Okçu ve Doç. Dr. Kaan Çelik'in seminerinin ardından belge takdim töreni, ilk ve acil yardım öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi, röportaj ve video gösterimleri, halk oyunları gösterisi, katı cisim boğulmalarında müdahale gösterimi ve son olarak günün anısına toplu fotoğraf çekimi yapılarak program sona erdi.