Yeni Kayıt Yapan Öğrencilerimize Duyurular (Muafiyet, İzin, Barınma)

18 Eylül 2023 Pazartesi

IV. ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (ubys.ibu.edu.tr) ŞİFRE OLUŞTURMA

Ders kayıtları vb. işlemler için yeni kayıtlanan öğrencilerimiz Öğrenci bilgi sistemine (ubys.ibu.edu.tr) girerek şifre oluşturacaklardır.

V. DERS KAYDI

Öğrencilerimiz, e-kayıt işleminin ardından “ ubys.ibu.edu.tr “adresinden 25 Eylül – 01 Ekim 2023 tarihlerinde ders kayıtlarını yaparak 02 Ekim 2023 tarihinde eğitime başlayacaktır. Kesin kayıt işlemlerini yapan ikinci öğretim öğrencileri öğrenim ücretini 25 Eylül – 01 Ekim 2023 tarihlerinde ders kaydını yapmadan önce öğrenci numarası yada T.C. Kimlik numarası ile Türkiye İş Bankasının herhangi bir şubesine ödeyeceklerdir.

VI. YABANCI DİL HAZIRLIK

28 Ağustos 15 Eylül 2023 Akademik yıl başlangıcı yabancı dil hazırlık sınıfı İngilizce ve Arapça yeterlilik ve/veya seviye tespit sınav başvuruları. 25 – 27 Eylül 2023 zorunlu yabancı dil dersleri I-II muafiyet sınavına giriş için başvurular. 25 Eylül 2023 Akademik yıl başlangıcı yabancı dil hazırlık sınıfı İngilizce yeterlilik ve/veya seviye tespit sınavı. 26 Eylül 2023 Akademik yıl başlangıcı yabancı dil hazırlık sınıfı Arapça yeterlilik ve/veya seviye tespit sınavı. 29 Eylül 2023 zorunlu yabancı dil dersleri I-II muafiyet Sınavı. Lisans İngilizce seviye tespit sınavı: Üniversitemizin diğer lisans bölümlerine kayıt yaptıran öğrenciler; isterlerse 03-04 Ekim 2023 tarihinde yapılacak “lisans İngilizce seviye tespit sınavı” na girebilirler. Bu sınavda yeterli not ortalaması alanlar öğrenimleri süresince okutulan yabancı dil derslerinden muaf sayılırlar, aldıkları notlar yarıyıl ve genel akademik not ortalamalarına katılır.

VII. İZİN/KAYIT DONDURMA

Kesin kayıttan sonra, öğrenimine sağlık, askerlik, maddi ve ailevi nedenler ile devam etmek istemeyen öğrencilerden, bir veya iki yarıyıl izin isteyenler, gerekçelerini belgeleyerek 18-29 Eylül 2023 tarihleri arasında bir dilekçe ile kayıtlandıkları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarına başvuracaklardır. İzin gerekçeleri kabul edilerek izinli sayılan öğrenciler 2023-2024 eğitim-öğretim yılının güz ve/veya bahar yarıyılında derslere devam edemezler.

VIII.MUAFİYET

Daha önce bir başka yükseköğretim programında öğrenim gören öğrenciler, isterlerse burada başarılı olduğu derslerden muaf olmak isteyebilirler. Bunun için 11-29 Eylül 2023 tarihleri arasında bölüm başkanlıklarına transkript (onaylı) ve ders içerikleri (onaylı) ile birlikte başvurması gerekmektedir. Bu süre içerisinde başvuruda bulunmayanların daha sonraki başvuruları değerlendirmeye alınmaz. (Daha önce başarılı olduğu dersler üniversitemiz yönetmeliği not baremine dönüştürülerek genel not ortalamasına katılır.)

IX. YURT İŞLEMLERİ VE BARINMA

1- Üniversitemiz Mengen yerleşkesindeki öğrenci yurtlarına başvurular, kayıt tarihlerinde üniversitemiz http://sksdb.ibu.edu.tr/Yurtlar.php web adresinden yapılacaktır. 2- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurular http://kyk.gsb.gov.tr web adresinden yapılacaktır. 3- Başvuru tarihleri ilgili birimlerin(kurumların) web sayfalarında duyurulmaktadır. NOT: Her eğitim-öğretim yılı başında Bakanlar Kurulunca belirlenen öğrenci katkı payı (Eğitim yılı uzayan I. Öğretim öğrencileri için) ve ikinci öğretim ücretlerini, Üniversitemizin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına kayıt yaptıran tüm öğrencilerimiz akademik takvimde belirlenen süreler içerisinde ödemek zorundadırlar.